Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006

patras 06 logoΟ θεσμός “πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης” υπήρξε έμπνευση και πρωτοβουλία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη. Πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα ήταν η Αθήνα το 1985 και μετά ακολούθησαν και άλλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Βερολίνο, η Θεσσαλονίκη και τώρα η Πάτρα. Ο θεσμός στηρίζεται στην ιδέα ότι ο Πολιτισμός είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ευρώπης..

Πρόσφατα είδα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το βρήκα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Ήδη έχω αποφασίσει να πάω στην έκθεση για τον Leonardo da Vinci (που πήγε κάποιος γνωστός μου και έμεινε κατενθουσιασμένος) και στο Εθνικό Τσίρκο Ακροβατών της Κίνας..

Η Πάτρα φιλοδοξεί να διοργανώσει και ένα εντυπωσιακό καρναβάλι που αποτελεί θεσμό για την πόλη και φέτος ειδικά έχει πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι το στοίχημα για την Πάτρα είναι μεγάλο. ( μπορείτε και εσείς ίσως να βοηθήσετε ως εθελοντές ) Ελπίζω τελικά όλα να πανέ καλά..

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ:  patras_06 , carnivalpatras.gr

3 thoughts on “Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006”

  1. Μπράβο!! Είσαι μέσα στο κλίμα! Εύγε για τη δημοσίευση, που αποφεύγει τους άσκοπους εμπρησμούς και εστιάζει στα θετικά αυτής της υπόθεσης. Ο πολιτισμός είναι εδώ…και χρειαζόμαστε τα φώτα του!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *