Διπλωματική – B-havio – Ανάπτυξη εφαρμογής Social fMRI (πρόβλεψη συμπεριφοράς) σε φορητές συσκευές Αndroid

Η διπλωματική του Καγκλή Βασίλειου από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώθηκε.

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερες είναι οι φορητές συσκευές. Μια φορητή συσκευή αισθάνεται δεκάδες σήματα εισόδου κάθε λεπτό. Σήματα όπως η τοποθεσία μας, η κίνηση, η δραστηριότητα στις εφαρμογές του κινητού μας, το WiFi, το 3G, άλλες συσκευές σε κοντινή απόσταση, και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα σήματα εισόδου αν συνδυαστούν μαζί, με σωστό τρόπο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να συμπεράνουμε πολύ πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα για μας και το περιβάλλον μας.

Το Funf Open Sensing Framework αναπτύχθηκε από το MIT σαν ανοιχτή πλατφόρμα και μετατρέπει κάθε φορητή συσκευή σε έναν έξυπνο αισθητήρα δεκάδων σημάτων εισόδου.
Ουσιαστικά, η βιβλιοθήκη μας βοηθάει να κατανοήσουμε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές, πώς επικοινωνούν μεταξύ τους και πώς αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον γύρο τους. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να εξάγουμε συμπεράσματα για να δούμε τις τάσεις, τις αλλαγές στη συμπεριφορά και στην επικοινωνία, αλλά και καταγραφή όλων αυτών των συμπερασμάτων για προσωπική χρήση.

Το D3.js είναι μια βιβλιοθήκη γραμμένη σε JavaScript για να βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει να την οπτικοποιήσει δεδομένα. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη θα χρησιμοποιηθεί για την οπτικοποίηση των δεδομένων που θα συλλέγονται από το Funf Framework.

Στην παρούσα διπλωματική χρησιμοποιήσαμε το Funf Framework σε συνδυασμό με το D3.js για συλλογή δεδομένων από το κινητό, παροχή αυτοματισμών μέσω της εφαρμογή και πρόσβαση στις οπτικοποιήσεις των δεδομένων μέσω της ιστοσελίδας.

Η εφαρμογή B-havio είναι διαθέσιμη εδώ, ενώ η ιστοσελίδα της εφαρμογής βρίσκεται εδώ.

Στη συνέχεια ακολουθούν video demonstrations για την εφαρμογή και την ιστοσελίδα:
Client Side:

Server Side:

Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με τον Καγκλή Βασίλειο μπορεί εδώ: kagklis{AT}ceid[DOT]upatras[DOT]gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *