Διπλωματική – Museumioum – Εφαρμογή αναγνώρισης QR Code για μουσεία σε iphone

Η διπλωματική του Κόκκινου Χάρη από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώθηκε.

Στόχος ήταν η δημιουργία μιας εφαρμογής που κάνοντας χρήση των QR κωδικών, να μπορεί εύκολα και γρήγορα να δίνει ένα σύνολο πληροφοριών για τα εκθέματα ενός μουσείου. Το μόνο που απαιτείται είναι το κάθε έκθεμα να έχει ένα QR code και η εφαρμογή μπορεί να ανακτήσει ότι πληροφορίες, κείμενο, φωτογραφίες, φωνητική ξενάγηση, βίντεο, υπάρχουν αποθηκευμένες για αυτό. Η εφαρμογή επιπλέον δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να δει το σύνολο των μουσείων που υποστηρίζουν το σύστημα αυτό, να βρει πληροφορίες για τα μουσεία αυτά, θεματολογία, ωράριο λειτουργίας, τοποθεσία στον χάρτη κάνοντας χρήση των Google maps.

Επιπλέον υλοποιήθηκε ένα σύστημα διαχείρισης για τα μουσεία. Η βάση δεδομένων αυτού του πληροφοριακού συστήματος είναι εκείνη η οποία τροφοδοτεί την εφαρμογή μέσω σύνδεσης διαδικτύου με τις απαραίτητες πληροφορίες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://students.mmlabresearch.net/qr/

Επιπλέον η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο app store του iphone και μπορείτε να τη δοκιμάσετε κάνοντας χρήση ενός υποθετικού μουσείου για λόγους demo και μόνο.

Δείτε ένα video demostration από την εφαρμογή αναγνώρισης QR Code για μουσεία σε iphone:

και ένα video demostration από το σύστημα διαχείρισης:

Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με τον Κόκκινο Χάρη μπορεί εδώ: kokkinoc{AT}ceid[DOT]upatras[DOT]gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *