Ξεκίνημα με την PHP

Μου ζήτησε σήμερα κάποιος να του στείλω 2-3 πράγματα για να αρχίσει να ασχολείται με την php και παρότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με την php, είπα να μοιραστώ την απάντηση μου (ίσως σε κάποιον ακόμα φανεί χρήσιμη):

  1. Αν δεν ξέρεις html πρέπει να μάθεις πρώτα html..
  2. Δες τα tutorial στο http://w3schools.com/ για html και php.
  3. Για να παίξει η php πρέπει να έχεις έναν web server, την php κτλ… Ένα πακέτο που τα έχει όλα αυτά για windows είναι το http://www.wampserver.com/en/ – εγκατέστησε το.
  4. Παντα προτιμούσα τα video tutorials γιατί βαριέμαι να διαβάζω βιβλία όταν θέλω κάτι εισαγωγικό και γρήγορο.. Άρα προτείνω να κατεβάσεις PHP with MySQL Essential Training (Lynda.com) και στη συνέχεια PHP with MySQL Beyond the Basics (Lynda.com)
  5. Το video είναι καλό για αρχή, αλλά δεν φτάνει. Δες ένα βιβλίο εδώ Beginning PHP and MySQL: From Novice to Professional (apress). Επιπλέον υπάρχει και online manual για την php με πολλές πληροφορίες εδώ.
  6. Τέλος καλό είναι να εγκαταστήσεις έναν editor αντί για το notepad για να έχεις auto complete κτλ.. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω διάλεξε έναν http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PHP_editors

* Έχω πολύ καιρό να γράψω λόγω έλλειψης χρόνου.. Εξακολουθώ όμως να κάνω share ότι βρίσκω ενδιαφέρον. Μπορείτε να παρακολουθείτε το http://friendfeed.com/viennas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *