ADSL: ελπιδες..

Σπίτι μου έχω μια σύνδεση adsl. Πιο συγκεκριμένα η γραμμή μου στον ΟΤΕ είναι 512 και η συνδρομή μου στον provider είναι στα 384. Αυτό είχε γίνει με σκοπό να μην είμαι πάνω στο dslam των 384 συνδέσεων που στην περιοχή μου (Πάτρα: Κωνσταντινουπόλεως) γινότανε χαμός και παράλληλα να μην πληρώνω και σύνδεση 512 στον provider που παλιότερα η διάφορα ήταν σημαντική. Τέλος πάντων το γεγονός είναι ότι πληρώνω (στην πραγματικότητα πληρώνουμε μαζί με τον σύντροφο guru και ένα ακόμα παιδί) συνολικά περίπου 35 ευρώ τον μήνα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν προσφορές για νέους πελάτες όπως αυτή που με 10 ευρώ τον μήνα θα έχεις 512 ή αυτήν που με 25 θα έχεις 1024, ενώ παράλληλα τίποτα δεν αλλάζει για τους παλιούς πελάτες. Θα πει κάποιος ότι οι προσφορές σε περιορίζουν για έναν χρόνο στον ίδιο provider/σύνδεση αλλά όπως και να έχει η διάφορα είναι σημαντική.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα σήμερα όταν ο ΟΤΕ αναβάθμισε την γραμμή μου σε 1024/256 (όλοι θα είχατε διαβάσει φαντάζομαι για το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ταχυτήτων πρόσβασης ADSL από τον ΟΤΕ), που είναι πολύ θετική εξέλιξη και μπράβο που επιτελούς τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται καλύτερα όσον αναφορά το DSL στην Ελλάδα. Εγώ όμως εξακολουθώ να πληρώνω 35 ευρώ τον μήνα για να έχω στην ουσία 384.. (παλι καλα που οι “κοφτές” για το bandwidth της forthnet μάλλον δεν είναι και τόσο καλοί γιατί πριν από λίγο είχα download με 60 και upload με 20).

Όπως και να έχει είναι πολύ θετική εξέλιξη η χωρίς κανένα κόστος αναβάθμιση του ΟΤΕ  η οποία μέσα στο Φθινόπωρο θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Έτσι από Σεπτέμβρη μάλλον σκέφτομαι να ξαναγίνω μέσω κάποιας προσφοράς νέος πελάτης γιατί τους παλιούς οι provider μάλλον δεν τους σκέφτονται και τόσο πολύ και ελπίζω να δω στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας αξιοπρεπές DSL..

*Θα μπορούσα να είχα βάλει και φοιτητικό αν και δεν είναι σημαντικές πλέον οι διάφορες, ο λόγος που δεν το έκαναν νωρίτερα ήταν ότι θα έπρεπε να κάνω αίτηση για να καταργήσω την γραμμή από τον ΟΤΕ και μετά να ξαναπάρω γραμμή μέσω του φοιτητικού και μου είπαν ότι αφού δεν υπάρχουν ελεύθερες θύρες στα DSLAM της περιοχής μου, την θύρα μου προφανώς θα την έπαιρνε κάποιος άλλος που θα είχε κάνει αίτηση πριν την υποτιθέμενη δικιά μου μέσω του φοιτητικού. Δεν υπήρχε δηλαδή κάποιος τρόπος χωρίς να κόψω την γραμμή μου να πάρω φοιτητικό, λέγε με γραφειοκρατία / κακό σχεδιασμό στο λογισμικό διαχείρισης που δεν μπορεί να γίνει κάποια μεταφορά αλλά πρέπει να κάνεις αίτηση αποσύνδεσης και πάλι επανασύνδεσης..

3 thoughts on “ADSL: ελπιδες..”

  1. στο ίδιο dslam, μου λές γιατί πλήρωσα 96 ευρω μόνο για dsl? 384 πάντα.. από χτες βλέπω κ host thes730a-23xx.otenet.gr

  2. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να πεις.. Λες ότι πλήρωσες 96 ευρώ αλλά δεν μου λες για πόσο διάστημα έβαλες dsl.. Αν είναι για 6 μήνες είναι αρκετά καλά (αν και η προσφορά που αναφέρω παραπάνω ήταν 127 ευρώ για έναν χρόνο και 512), αν είναι για 3 μήνες υπάρχουν αρκετά καλύτερες προσφορές.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με 35 ευρώ τον μήνα που πληρώνω, καταλαβαίνεις ποσά πληρώνω μέσα σε έναν χρόνο ενώ θα μπορούσα μέσω κάποιας προσφοράς να πληρώνω πολύ λιγότερα..
    Τέλος δεν ξέρω τη σχέση ακριβώς μπορεί να έχει η αλλαγή στο host που βλέπεις με την αναβάθμιση του ΟΤΕ. Η αλλαγή που σίγουρα όμως θα πρέπει να βλέπεις είναι να έχεις Downstream Speed: 512 kbps αν μέχρι πρότινος είχες 384.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *