Terminal Services in windows XP SP2

Εδώ και πολύ καιρό θα ήθελα να γίνεται κάτι τέτοιο και ξαφνικά έπεσα πάνω σε ένα blog που έδινε την λύση. Αν για παράδειγμα ένας χρήστης είναι συνδεμένος τοπικά στον υπολογιστή και ένας άλλος προσπαθεί να συνδεθεί από απόσταση αυτό δεν θα του επιτραπεί όπως και το να είναι 2 χρήστες παράλληλα συνδεμένοι με remote desktop.
Το πρώτο από αυτά νομίζω ότι  γινόταν χωρίς το Service Pack 2. Ο λόγος που φέρεσαι το χαρακτηριστικό αυτό η Microsoft πρέπει να είναι η EULA (End User License Agreement) που επιτρέπει ένας χρήστης να είναι συνδεδεμένος την κάθε στιγμή αλλά αυτό περιορίζει πολύ την λειτουργικότητα των windows XP. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα Windows Server που έχουν κανονικά terminal services.
Η Microsoft είχε ακόμα αυτό το χαρακτηριστικό σε beta builds του Service Pack 2 οπότε αντικαθιστώντας ένα dll που έχουν πάρει από μια τέτοια έκδοση και αλλάζοντας μια ρύθμιση στο Group Policy Editor έχει κάποιος κανονικά Terminal Services in windows XP SP2..

Δείτε τις οδηγίες εδώ: http://sig9.com/articles/concurrent-remote-desktop

και κατεβάστε ένα zip με το dll εδώ: http://viennas.net/cs/files/7/bufiles/entry1257.aspx

Πάντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Linux το οποίο έχει τέτοια χαρακτηριστικά εντελώς δωρεάν αλλά θέλει λίγο ίσως περισσότερο ψάξιμο..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *